top of page

Christina & 
De Wilde Margriet

Als kind groeide ik op te midden van de betoverende natuur en tuinen van Scandinavië, in het prachtige Denemarken. Zo’n dertig jaar geleden besloot ik Nederland mijn thuis te maken, waar ik al snel de schoonheid van de Nederlandse landschappen ontdekte en omarmde. Mijn liefde voor bloemen en planten dateert al van mijn vroege jaren, toen ik mijn eerste schooltuintje verzorgde. Bij mijn aankomst in Nederland koos ik ervoor om de taal te leren via een opleiding in plantenkennis, in plaats van de traditionele taalcursus. Telkens wanneer ik verhuisde, richtte ik mijn eigen tuin in en leerde ik daarvan. Uiteindelijk heb ik mijn passie gevolgd en mijn kennis naar een professioneel niveau getild door met succes en plezier de intensieve opleiding tot Ecologisch Tuinontwerper af te ronden aan het IPD.

 

Mijn bedrijf draagt de naam De Wilde Margriet, waarin de twee belangrijkste invloeden op mijn relatie met de natuur samenkomen. De margriet is niet alleen de nationale bloem van Denemarken, maar ook in Nederland een inheemse bloem die veelvuldig in het wild voorkomt. De naam is een eerbetoon aan mijn Deense roots en mijn liefde voor de Nederlandse flora.

Voor mijn ontwerpen haal ik inspiratie uit de ecologische principes en kennis, waarbij ik streef naar harmonie met de directe omgeving van de tuin en het omliggende landschap. Zo krijgt de tuin niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar lijkt deze ook naadloos op te gaan in zijn omgeving, waardoor hij ruimer oogt. Inmiddels heb ik voor diverse klanten een ecologische tuin ontworpen en geholpen bij de implementatie hiervan. Ook ben ik bezig met mijn eigen moestuin waarbij ik werk volgens de ecologische principes waarbij ik de permacultuur nauwlettend in de gaten houd.

 

Mocht je nog vragen hebben schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

 

Christina Høyer

Middel 7schepje.png
Middel 13.png
IMG_9864.jpg

Foto: © Naturstyrelsen

Video Open tuinendag 17 juni 2023 in de Glinstertuin
bottom of page